Plannen maken in moeilijke tijden

Toen in 2011 de toenmalige staatssecretaris Zijlstra zijn cultuurbeleid ontvouwde, betekende dat instellingen als de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (Amsterdam) en de Jan van Eyck Academie (Maastricht) in hun voortbestaan werden bedreigd. In een dubbelinterview doen Marietta Dirker, coördinator van de Theoriewerkplaats van de Rijksakademie, en Annet Perry-Schoot Uiterkamp, coördinator van het Pierre Kemp Lab van de Van Eyck, uit de doeken hoe de instellingen reageerden op de bezuinigingen die het gevolg waren van dit cultuurbeleid en vooral welke effecten de gekrompen subsidiestroom op hun bibliotheken had.

Lees hier het dubbelinterview van Martien Versteeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.