OKBN Voorjaarsbijeenkomst : Innovaties in (kunst)bibliotheken

Datum: vrijdag 25 maart 2022
Tijd: 13.30-17.00u
Waar: KB | Nationale Bibliotheek, Den Haag (zaal Visboek)

De afgelopen twee jaar zijn we anders gaan werken onder invloed van de beperkingen die de COVID 19-pandemie ons oplegde. Minder plaatsgebonden, meer digitaal… (Kunst)bibliotheken hebben zich moeten aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. Bepaalde ontwikkelingen zijn in een stroomversnelling gekomen, nieuwe mogelijkheden zijn verkend. Welke lessen hebben we geleerd en kunnen we ook in het post-coronatijdperk inzetten?

Het OKBN heeft afgelopen najaar besloten om het beste, meest innovatieve project of idee in coronatijd te waarderen met de OKBN-innovatieprijs. De inzendingen zijn te vinden op deze pagina, waar ook de mogelijkheid bestaat om je stem uit te brengen op jouw favoriete kandidaat. De publieksstemmen worden meegewogen in het eindoordeel van de jury, die bestaat uit: Geert-Jan Koot, voormalig hoofd van de Rijksmuseum Research Library en conservator Bibliotheekcollecties bij het Rijksmuseum (voorzitter), Frank Huysmans, bijzonder hoogleraar Informatiesamenleving, in het bijzonder de transformatie van openbare bibliotheken (bijzondere leerstoel vanwege de KB | Nationale Bibliotheek)  aan de UVA, en Marg van den Burgh, Programmamanager Metamorfoze bij de KB | Nationale Bibliotheek.

De OKBN Voorjaarsbijeenkomst staat in het teken van deze innovaties in (kunst)bibliotheken. Saskia Scheltjens, afdelingshoofd Research Services van het Rijksmuseum, zal haar licht laten schijnen over twee jaar Corona-beperkingen en de gevolgen daarvan voor het (kunst)bibliotheekvak. Vervolgens zullen de drie kanshebbers op de innovatieprijs hun inzending toelichten, waarbij er ruimte is voor vragen. We sluiten af met de uitreiking van de OKBN Innovatieprijs uit handen van de juryvoorzitter.

Na afloop kunnen we napraten onder het genot van een borrel. We hopen jullie te mogen verwelkomen op deze OKBN Voorjaarsbijeenkomst.

Aanmelden
Deelname is gratis (we hanteren een max. van 25 deelnemers). Aanmelden kan via info@okbn.nl.

Programma
13.30: inloop
14.00: introductie Anna Rademakers, voorzitter OKBN
14.10: Saskia Scheltjens: De kunst van het transformeren : innovatie bij bibliotheken in
tijden van corona
14.35: 1e inzending UvA/HvA + vragen
14.50: pauze
15.10: 2e inzending DAL + vragen
15.25: 3e inzending Textielmuseum + vragen
15.40: Geert-Jan Koot: reacties van de jury
15.55: prijsuitreiking OKBN innovatieprijs
16.00: borrel
17.00: einde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.