Uitnodiging voor de Voorjaarsbijeenkomst: Collectievorming, -beleid en -ontwikkeling

Wanneer Donderdag 30 maart, 13.00-17.00u (fysieke bijeenkomst, geen online mogelijk)

Waar Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht

Programma

De kern van elke bibliotheek is een collectie die bedoeld is voor gebruikers. De collectie en hoe deze gevormd is en wordt, geeft onvermijdelijk ook de visie weer van een instelling. Wat vond men belangrijk, wat wou men delen met anderen, wat viel er buiten de boot. Bij het verzamelen heeft men altijd gebruikers op het oog.

De kunstbibliothecarissen vandaag werken met collecties die doorgaans een lange geschiedenis hebben, waarbij vaak de bibliotheek de enige poort vormde tot een ruimere wereld van kennis en informatie. Dit doen ze echter niet langer meer alleen. Afspraken rond collectievorming zijn niet nieuw. Sterker nog, vroeger waren ze levendiger dan nu. Waarom is dat eigenlijk zo? Hoe verhouden bibliotheken zich tot elkaar? En waarom wordt daar zo weinig over gesproken? Zijn er uitdagingen die we beter samen zouden aangaan? Of is het meer te verantwoorden om blijvend te redeneren vanuit de eigen noden alleen?

Meer dan genoeg vragen om over dit onderwerp een studiedag te organiseren. We vroegen diverse bibliotheken om hun huidig collectiebeleid te komen toelichten. Sommige zijn nieuw en formeel, andere zitten nog volop in ontwikkeling of zijn louter informeel omdat er zo veel verandert. Afsluitend plannen we een gesprek over wat we hebben gehoord met de sprekers en het publiek. Want samen weten we meer.

Aanmelden: Deelname is gratis. Aanmelden graag vóór 23 maart via: info@okbn.nl

Graag tot ziens op 30 maart! – namens het OKBN-bestuur, Anna Rademakers (voorzitter)

TIP Bezoek voorafgaand aan de OKBN studiedag de tentoonstelling Bent Vueghels: een bende vrije vogels in het Centraal Museum !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.